Møt Joshua James O`Conner 

Joshua er en 34 år gammel australier. Han kom til Norge for 10 år siden, etter å ha møtt den store kjærligheten. Han har en spennende bakgrunn. I hjemlandet har han utdannelse som advokat, men advokatutdannelsen passet ikke inn i det norske systemet.  Derfor begynnte han på en bachelor grad innen biologi på universitetet i Bodø. Ved siden av studiet jobbet han som servitør.  Han har lang erfaring i serviceyrker, som servitør, bartender, og barista. Han har jobbet av og på i disse yrkene siden han var 15 år. Dessverre ble arbeidsbelastningen i serviceyrket for tøft for han. Han var svært pliktoppfyllende, og påtok seg alt for stort arbeidsansvar, og jobbet døgnet rundt. Dette ført til at han ble langtidssykemeldt. Han klarte ikke å fullføre biologistudiet, og fikk problemer med å komme seg tilbake i arbeidslivet. Gjennom NAV, og Fønix kom han i kontakt med oss i Draga.

Samarbeid med GET Academy

Fønix kontaktet oss, fordi de viste at vi vant Tenk Stort prisen i 2021, under temaet mangfold. De så at Joshua kunne passe inn i vårt mangfold, og IT verden.

GET Academy hadde tidligere vært i kontakt med oss, for å høre om vi hadde plass til en kandidat fra dem. På det tidspunktet GET tok kontakt, var det kun mulig å ha kandidat i Stavanger, men avstanden fra Larvik hvor GET er, til Stavanger ble for stor og var ikke aktuelt. Da Fønix tok kontakt på vegne av Joshua James O`conner, så vår daglige leder Ken Lie- Haugen, at han passet godt inn i konseptet til GET. Et konsept som gir utenforstående en mulighet til å komme inn i arbeidsmarkedet via tilpasset undervisning i IT faget, med søkelys på programmering og koding. Draga sørget derfor for at Joshua kunne starte i GET.

Gode fremtidsutsikter

På bakgrunn av personlig egnethet, og hans kunnskaper fra biologistudiet, og gode kunnskaper innen data og forskning, fikk han ett skreddersydd reserløp fra GET,  tilpasset den kompetanse han hadde fra før. Nå er Joshua inne i siste året, som kalles GET IT- praksisår i bedrift. I løpet av året skal han lære seg software utvikling, og koding, slik at han kan arbeide selvstendig. Nå er helsen hans mye bedre, han stortrives med kollegaer, og setter ekstra pris på den fleksible arbeidstiden. Trivsel og bedre helse, har også gjort at han kan fullføre bachelorgraden i biologi i løoet av året. Det er store muligheter for fast jobb videre i Draga.

Vi er glade for å ha Joshua i teamet vårt!

Share